Как да разпознаете предателите във вашия живот?

  • 17 август 2023 12:38

  • 2268
  • 1
Как да разпознаете предателите във вашия живот?
© Freepik
Слушай новината Слушай новината

Какво отличава предателството от всяка една друга измяна, натоварена с отрицателни емоции? То е болезнено само тогава, когато е извършено от близък човек.

Човек, на когото доскоро сте пазили гърба, но по една или друга причина той е решил да забие нож във вашия собствен. Човек, пред когото сте били искрени и по своему уязвими.

Разбира се, хубаво e да идентифицираме потенциалните предатели възможно най-рано и да се предпазим от тях, да не им се доверяваме.

Няма правила и критерии със 100-процентова гаранция, но си струва да бъдем по-внимателни, пише obekti.bg

Не пренебрегвайте биографията на даден човек, разгледайте поведението му в различни ситуации, преценете мотивите му по отношение на общуването му с вас.

Писателят фантаст Андрей Василиев има интересен цитат по темата: "Който се страхува, той рано или късно винаги ще предаде.“

Ето как да познаете предатателите:

1. Завистливите хора са потенциални предатели

Завистливите хора от вашето обкръжение, включително най-близките ви. Струва си да споделяте информация с тях по-внимателно. По-добре е да не ги допускате още по-близо до себе си.

Завистливите хора се чувстват в неравностойно положение и слаби на фона на вас, стремят се към вашия статус, искат вашите ресурси и облаги. Съответно, ако имат възможност да се изравнят, ще го направят.

2. Потенциалните предатели са хора, които на определен етап са били силно зависими от вас

Те могат да бъдат тези, които сте закриляли, на които сте помогнали в труден момент да стъпят на краката си.

За съжаление, често се случва даден човек, който вече е станал по-силен, да си отмъсти на онзи, който го е видял в момент на слабост.

Как да разпознаете лицемерите в обкръжението си?

Не е рядък и сценарият, когато човек, станал по-силен, отмъщава на този, който го е видял в момент на слабост.

3. Потенциалните предатели са тези, които искат да притежават вашите ресурси

Тези, които отдавна искат да се сдобият с някои от вашите ресурси. Има завистници, които отлагат и атакуват по-късно, а други нападат активно.

4. Важно е да анализирате ситуацията и да разберете мотивите за поведението на другия

Често в съзнанието си създаваме една идеална картина на ситуацията. Но реалността понякога е друга. Уви, не всеки е добронамерен към вас, не от всеки може да се очаква да бъде добър.

5. Не пренебрегвайте предупредителните знаци

Например знаете за някои факти от биографията на даден човек, той периодично проявява пасивна агресия към вас, в миналото ви е разочаровал за дребни неща. По принцип такива хора са склонни към лъжи и манипулации.

6. Необходимо е да се грижим за себе си и да не се доверяваме сляпо на останалите

Да, важно е човек да може да се доверява и да се сближава с околните. Но също така е важно да се предпазваме, да анализираме ситуацията и да бъдем внимателни. Важно е да се поддържа разумна граница във всичко: в близостта, в помагането на другите, в откритостта.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2268 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...,,- ,, 9

2023.08.17 | 17:07

1
като...ги...избия...всичките

Добави коментар

Водещи новини