Италианският премиер уволни заместник-министър, замесен в скандал за подкупи

  • 08 май 2019 15:39

  • 246
  • 0
Италианският премиер уволни  заместник-министър, замесен  в скандал за подкупи
© Getty Images/Guliver (архив)

Италианският премиер Джузепе Конте освободи от длъжност заместник-министъра на транспорта и инфраструктурата Армандо Сири, замесен в скандал за подкуп, предаде Ройтерс, като се позова на правителствен източник.

Сири беше уволнен въпреки съпротивата на партия "Лига", която го подкрепяше.

Случаят предизвика остро напрежение между крайнодясната партия "Лига" и коалиционния й партньор - антисистемното Движение "Пет звезди", заплашвайки съюза им с разпадане в момент, когато двете партии си съперничат за Европейските избори по-късно този месец.

Сири, който освен заместник-министър е и икономически съветник на водача на партия "Лига" Матео Салвини, беше разследван миналия месец за подкуп, който се твърди, че е получил от предприемач в сферата на вятърната енергетика, свързан със сицилианската мафия.

Според ТАСС, която цитира италианската телевизия "Ти Джи Ком 24", Сири е заподозрян, че е получил подкуп от 30 000 евро.

Движение "Пет звезди", подкрепата за което се основава на кристално чист имидж и безкомпромисна политика срещу корупцията, настояваше Сири да напусне поста си, докато Салвини беше против и защитаваше оставането му в правителството, докато вината му не се докаже в съда.

Последвайте канала на

БТА
246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини