Наблюдението над десните радикали в Германия става все по-трудно

  • 28 април 2019 21:38

  • 1372
  • 3
 Наблюдението над десните радикали в Германия става все по-трудно
© Getty (архив)

Германското вътрешно разузнаване изпитва все по-големи затруднения при наблюдението на десните екстремисти в страната, според публикуван днес доклад, предаде ДПА.

Крайнодесните в Германия са станали по-слабо организирани, което затруднява наблюдението им, се посочва във вътрешен доклад на Федералната служба за защита на конституцията, цитиран от в. "Велт ам зонтаг". В същото време по-големите екстремистки групи, които по-рано привличаха потенциалните престъпници, вече нямат голямо влияние сред крайнодесните. Като основни играчи се очертават "малки групи и индивиди без особено сложна организация", се подчертава в документа.

Радикализацията и общуването в момента се извършват предимно онлайн в социални мрежи и чатове, фактор, който прави наблюдението "много по-трудоемко" отпреди.
Според цитирания от в. "Велт ам зонтаг" документ различни крайнодесни движения, някои от които не поддържат активни контакти с останалите, имат потенциал за извършване на терористични действия.

Докладът обаче показва също, че опитите за изработка на самоделни бомби и извършване на палежи и нападения с ножове са зле организирани, отбелязва ДПА

БТА
1372 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
NS

2019.04.29 | 12:06

3

Черното Слънце отново ще изгрее и комините ще запушат жизнерадостно...пълни с трансджендари, толерасти, мюслита и комуняги!

2019.04.29 | 01:39

2

Да ама друг път .

.

2019.04.28 | 23:30

1

Германия капут

Добави коментар

Водещи новини