Варуфакис загърбва споровете с Германия по време на предизборната кампания за евроизборите

  • 14 април 2019 08:48

  • 944
  • 0
Варуфакис загърбва споровете с Германия по време на предизборната кампания за евроизборите
© gettyimages (архив)

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис се надява да покаже по време на базираната си в Германия предизборна кампания за Европейския парламент, че напрежението между Гърция и Германия е останало в миналото, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Битките във връзка с гръцката дългова криза в началото на десетилетието бяха сблъсък между две горди държави, каза вчера Варуфакис пред ДПА в Берлин. Политикът с леви убеждения твърди, че основната причина за кампанията му е заплахата Европа да се срине. Подобно рухване ще изкара на дневна светлина "политически чудовища" от десния политически спектър в Европа. Варуфакис призова за драстични мерки с цел спасяване на Европейския съюз от ръба на пропастта.

Гръцкият политик се надява да спечели място на евродепутат на изборите за Европейски парламент през май. Той е начело на листата на партията "Демокрация в Европа", германския клон на неговата общоевропейска партия "Демокрация в Европа Движение 2025".

58-годишният Варуфакис бе финансов министър на Гърция в продължение на година и половина в правителството на премиера Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, като се бореше за намаляване на дълговото бреме върху Гърция, за да не стигне до сериозно орязване на социалните програми. Той подаде оставка през 2015 г. след спорове с тогавашния финансов министър на Германия Волфганг Шойбле, припомня ДПА.

Филип Епитропов
944 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини