Германия създава световна мрежа от жени миротворци

  • 12 април 2019 17:22

  • 537
  • 3
Германия създава световна мрежа от жени миротворци
© Getty Images

Германия създава световна мрежа от миротворци, съставена изцяло от жени, заяви вчера германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен, цитирана от ДПА.

"Жените не са по-добри миротворци от мъжете, но те са различни и това разнообразие е предимство" каза Фон дер Лайен пред Съвета за сигурност на ООН.

"При даването на равни права на жените във всички сфери на живота от ключово значение е видимостта", каза тя, и добави: "Трябват ни примери за подражание, които да вдъхновяват, успешни жени наставници, които да разкажат своите истории на по-младите жени и да споделят опита си".

Германия ще отпусне значителна финансова подкрепа за изграждане на световна мрежа от жени миротворци, каза Фон дер Лайен.

Данните сочат, че жените миротворци повишават ефективността на операциите. Например жените на пропускателните пунктове създават много по-малко конфронтационна обстановка, каза генералният секретар на ООН Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно.

Въпреки усилията на ООН броят на жените в униформа се е повишил само с 1 процент от 2015 г. досега.

Целите за постигане на представителство на жените в мироопазващите сили до 2028 г. варират от 15 до 35 процента, включително като военни и полицейски служители, каза Гутериш.

Последвайте канала на

БТА
537 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
асд

2019.04.12 | 22:27

3

поредната либерастка простотия. ще ги шибат ислямистите по цял свят. най много да умрат от смях

гост

2019.04.12 | 20:08

2

искам лично за мен две такива умироТВОРИТЕЛКИ.

2019.04.12 | 18:31

1

Сега и международно,черните и цига..ите да ви е..ът без пари ли??? Не виждам смисъл в нещо,жена в армията,което не нможе и една крушка да смени сама.....все едно армия от педали да създадете и да върши нещо полезно!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини