Вкараха в затвора мъж, дал под наем апартамент на укриващи се терористи

  • 29 март 2019 20:57

  • 1304
  • 0
Вкараха в затвора мъж, дал под наем апартамент на укриващи се терористи
© Getty Images/Guliver

Френски съд осъди на четири години затвор мъж, дал под наем апартамент на терористи, укривали се след атентатите в Париж през ноември 2015 г., при които бяха убити 130 човека, предаде ДПА.

Джауад Бендауд беше признат за виновен от Парижкия апелативен съд в укриване на издирвани терористи, заяви прокуратурата. Той твърди, че не знаел, че тримата човека, които наели апартамента му в парижкото предградие "Сен-Дени" на 15 ноември, са били издирвани за нападенията, извършени два дни преди това.Двама въоръжени мъже и тяхна съучастничка бяха убити, след като полицията щурмува апартамента на 18 ноември.

При избухналата престрелка един от заподозрените се взриви.Бендауд беше оправдан при първоначален процес миналата година, но прокуратурата обжалва решението.

Това е първото дело във Франция за атентатите от 13 ноември - най-тежките във френската история, за които отговорност пое групировката "Ислямска държава".

Салах Абдеслам, който е заподозрян като единствения оцелял нападател, се намира в ареста в очакване да бъде съден.Той вече е осъден на 20 години затвор в Белгия за опит за убийство заради престрелка с полицията през 2016 г., дни преди да бъде заловен.

Последвайте канала на

БТА
1304 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини