Разследват смъртта на свидетелка по делото за партитата на Берлускони

  • 16 март 2019 19:32

  • 1302
  • 1
Разследват смъртта на свидетелка по делото за партитата на Берлускони
© pixabay

Италианската прокуратура започна разследване за смъртта на мароканска манекенка, давала показания при едно от разследванията на т. нар. "бунга-бунга" партита на бившия премиер Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29, предаде БТА.

34-годишната Имане Фадил починала на 1 март в болница в Милано, където се лекувала, откакто на 29 януари показала "симптоми на отравяне", съобщи прокурор Франческо Греко, цитиран от италианската информационна агенция АНСА.

През 2012 г. Фадил заявила пред репортери, че се страхува за своята сигурност, след като разказала на прокурорите, разследващи евентуалното подкупване на свидетели по делото, че са й били предлагани пари, за да не разкрие какво е ставало на тези партита.

През 2015 г. Върховният съд на Италия оправда Берлускони по обвиненията, че е платил за секс с непълнолетна.

Прокурор Греко изрази съжаление, че докато Фадил е била лекувана в болницата "Хуманитас" в Роцано, от здравното заведение не са съобщили за нейните оплаквания и симптоми, които загатвали за възможно отравяне. Прокуратурата е била уведомена за смъртта на манекенката едва от нейния адвокат.

В цитирано от АНСА изявление на болницата се казва, че тя е предоставила на прокуратурата резултатите от токсикологичните изследвания, когато те са приключили на 6 март. Според неназовани официални източници пробите са показали "комбинация от радиоактивни вещества". Очакват се резултатите от аутопсията.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Reality

2019.03.17 | 02:02

1

Проклети cat-holics или буквално казано - котко-холици... Това е от както един от папската измет е изопачил думите на Исус "Оставете децата да идват при мен, на такива като тях принадлежи Царството Божие" и от там сами може да си направите извод какви лaйна са педофилската Ватиканска измет на Вавилон Велики - блудницата, която превръща христянството в гротеска и сатанинска фалшива религия. Инквизицията говори ли ви нещо? Ядрен взрив за Ватикана!

Добави коментар

Водещи новини