Сблъсъци в Париж между "жълти жилетки" и полиция

  • 16 март 2019 14:08

  • 1043
  • 2
Сблъсъци в Париж между "жълти жилетки" и полиция
© gettyimages

"Жълти жилетки" влязоха в сблъсъци с полицията в района на Триумфалната арка в Париж в 18-ия пореден уикенд от демонстрации срещу президента Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, предаде Асошиейтед прес.

Протестиращите хвърляха димки и други предмети по полицаите и започнаха да блъскат по стъклата на полицейски микробус. Съобщава се за 20 арестувани. Имало е и грабежи на магазини по "Шан-з-Елизе".

Протестиращите се опитват да вдъхнат нов живот на движението си срещу Макрон и политиката му, отбелязва БТА. След намалелия брой на участниците в протестите през последните уикенди групите на "жълтите жилетки" организираха десетки митинги и шествия за днес в столицата и други градове. В социалните мрежи днешната акция е наречена "Акт-18 - Ултиматум - Цяла Франция в Париж".

Един от лидерите на "жълтите жилетки" Ерик Друе, каза, коментирайки днешната акция, че очаква активизиране на протестите тази събота.

Миналата седмица, според данни на вътрешното министерство, в демонстрациите в цялата страна са се включили по-малко от 30 000 души. Това бе най-слабата активност на движението в цялата му история. В първия протест - на 17 ноември, участваха 282 000 души.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1043 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.16 | 17:34

2

bravo bratia vie ste edinstvenata nacia vav evropa no vzemete primer ot nova zelandia samo taka shte si varnete darjavata i svobodata.

макарона-джендър

2019.03.16 | 14:59

1

слуга на Ротшилд , изби народа си ,но не е диктатор, според соросоидните медии.

Добави коментар

Водещи новини