Унгария продължава да публикува политически реклами срещу ЕС

  • 13 март 2019 15:36

  • 752
  • 3
Унгария продължава да публикува политически реклами срещу ЕС
© gettyimages

Унгарските проправителствени медии продължиха днес да публикуват послания срещу ЕС въпреки вчерашното обещание на правителствен представител, че кампанията ще бъде спряна по време на преговорите с Европейската народна партия, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Днес в няколко проправителствени вестника имаше антиевропейски реклами на цяла страница. Появиха се и държавната телевизия. Вчера началникът на кабинета на Орбан Гергей Гуяш, който е и заместник-председател на Фидес, заяви: "Кампанията с билбордовете приключи; отсега нататък обществеността ще вижда билбордове, рекламиращи правителствения план за действие за защита на семейството".

Правителствените билбордове срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето и американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос бяха сред поводите за недоволство, изразено от членове на ЕНП. Те поискаха партията на унгарския премиер Виктор Орбан Фидес да бъде изключена от ЕНП.

Дванайсет от общо около 80 членуващи в ЕНП партии смятат, че Унгария е погазила ценностите на ЕНП толкова сериозно, че Фидес трябва да бъде изгонена, дори това да отслаби политическото семейство преди изборите за Европейски парламент. ЕК, която е в спор с Унгария и заради това, което смята за опасност за върховенството на закона, определи като измислица посланията в кампанията, че ЕК цели да залее Унгария с мигранти.

Вчерашните преговори между Орбан и председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище не разрешиха противоречията, което означава, че Фидес все още може да бъде изключена. Вебер поиска анти-ЕС и антиимиграционната кампания на Орбан да бъде спряна незабавно и окончателно - както и унгарският премиер да се извини пред членовете на ЕНП за риториката си и да бъде решен въпросът с Централноевропейския университет в Будапеща в полза на университета.

Публикуваните днес реклами с лицата на Сорос и Юнкер и надпис: "Имате право да знаете какво планира Брюксел", са същите, които бяха поставени на билбордове в цялата страна. В рекламите срещу ЕС се говори и за предполагаеми действия, които ЕС щял да вземе, за да облекчи имиграцията - по-лесен достъп до визи или плащания в брой за имигрантите. ЕК определи това като "теории на конспирацията". Правителствен говорител заяви, че Унгария ще приключи кампанията на 15 март.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
752 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Аз

2019.03.14 | 21:21

3

Браво на тях ,и показват какви пияндурници ни управляват , а на нас не ни стиска ....

2019.03.13 | 20:45

2

bravo tova e edinstvenata dajava vav evropa koiato se bori s-u arabskite manafi i teroristi vsicki drugi sa prispani ot arabskiat hemafrodit merkel.

асд

2019.03.13 | 16:26

1

е това лошо ли е??? нали демокрация, свобода на словото. сорос играе срещу белите хора в ес, юнкер и сорос са лични приятели. връзката е повече от очевидна. трябва да си тиква, че да не виждаш, че играят против нас. задушават ни в прегръдката си.

Добави коментар

Водещи новини