Орбан и Вебер се срещнаха в Будапеща, не изгладиха противоречията

  • 12 март 2019 19:31

  • 562
  • 2
Орбан и Вебер се срещнаха в Будапеща, не изгладиха противоречията
© gettyimages (архив)

Председателят на групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище се срещна днес в Будапеща с унгарския премиер и лидер на дясната националистическа партия ФИДЕС Виктор Орбан, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"Днешните ми преговори с премиера Орбан бяха конструктивни, но проблемите още не са решени. Предстои да оценим и обсъдим с партиите, членуващи в ЕНП, следващите решения. Ние в ЕНП имаме ясни основополагащи ценности и те не подлежат на преговаряне, така че трябва да бъдат спазвани от всички членки на ЕНП, в това число от ФИДЕС", каза Вебер в Будапеща. 

Вебер поиска от ФИДЕС незабавно да прекрати кампаниите срещу ЕС, да подкрепи оставането в Будапеща на Централноевропейския университет, основан от финансиста либерал Джордж Сорос и да се извини на останалите политически сили, членуващи в ЕНП. Лидерът на най-голямата консервативна фракция в ЕП каза, че е опитал да задържи ФИДЕС в групата с предложение да уреди спора с университета, който казва, че е бил принуден да напусне Унгария и да се премести в Австрия. Той каза пред журналисти, че е разработил план, съгласно който Мюнхенският технологичен университет, германският автомобилен производител Бе Ем Ве и американски университети ще създадат възможности ЦЕУ да остане в Будапеща.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
562 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.12 | 20:34

2

savsem estestveno g-n orban e majkat i niama kak da se sporazumee sas edin dokazan pederas i sluga na prestapniat hemafrodit merkel.

MelissaPosey

2019.03.12 | 19:52

1

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук....>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m

Добави коментар

Водещи новини