ЕК заяви, че се чувства самотна в борбата с дезинформацията

  • 13 март 2019 15:02

  • 174
  • 2
ЕК заяви, че се чувства самотна в  борбата с  дезинформацията
© Pixabay

Чувстваме се сами в усилията за противодействие на дезинформацията, заяви днес говорител на Европейската комисия в отговор на въпрос, свързан с твърдения във френските политически среди, че ЕС е изграден с финансиране от нацистите и с помощта на ЦРУ.

Трябва да се интересуваме от финансирането на онези, които целят да разрушат ЕС, добави говорителят. Не сме лековерни и предприемаме мерки, но се чувстваме самотни в тези усилия.

Това не е игра, която ще бъде спечелена от Брюксел. Имаме нужда от подкрепата на правителствата, гражданското общество, медиите, платформите. Борбата е много сложна, за да бъде спечелена само от нас, добави той.

Говорителят определи твърденията за историята на ЕС, в които се намесват нацистите и ЦРУ, като "налудничави". В европейските столици има усещането, че ако е нападнат ЕС, това не ги засяга, а не е така, допълни той.

По-рано днес ЕП прие резолюция за дезинформацията. В документа като главни виновници за разпространението на лъжи в ЕС са посочени Русия, Китай, Иран и Северна Корея. 

Последвайте канала на

БТА
174 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Съдията

2019.03.13 | 16:57

2

И защо истината за Ес трябва да се представя като лъжа? Само слепоглухите не знаят истината за създаването Му!

асд

2019.03.13 | 16:27

1

педераската комисия не се ли чувства сама като трябва да налага джендъризма в училищата???

Добави коментар

Водещи новини