Посланик Ема Хопкинс: Великобритания иска споразумение с ЕС

  • 07 март 2019 08:20

  • 659
  • 1
Посланик Ема Хопкинс: Великобритания иска споразумение с ЕС
© БНТ

Намираме се в решителен период, почти нямаме време, за да видим как ще се справим в преговорите с ЕС за Брекзит. Очакваме критично важното гласуване в парламента, депутатите във Великобритания ще имат последната възможност да направят най-доброто за страната. Това заяви н. пр. Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България в сутрешния блок на БНТ. 

"Ако не се стигне до положително гласуване по сделката на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, ще трябва да поискаме някакво отлагане, това е решително важно време за нас. Великобритания няма да бъде непрекъснато в неопределено положение - искаме споразумение, тази седмица, искаме да преговаряме сериозно в Брюксел. Европа знае как да се постигне компромис в последния момент. Смятам, че това е възможно", каза още Хопкинс.

"Споразумението е положителна стъпка, но съществуват дребни елементи, които пречат като въпросът за границата със Северна Ирландия. Има подробности около този проблем, които не можем да подредим. Великобритания се състои от 4 отделни части, оттам идват и сложни подробности, които трябва да се уточнят", допълни посланикът на Великобритания в България. 

"Фактически граница не съществува между Северна Ирландия и Република Ирландия. Мнозинството от хората искат от сърце мирно, интегрирано положение в отношенията между Обединеното кралство и Република Ирландия", завърши Ема Хопкинс.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
659 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
опорна то4ка

2019.03.07 | 08:25

1

Все ми се струва че Великобритания не иска да напуска съюза, ама пусти инат ?!...ще си начукате картуните да се правите на велики

Добави коментар

Водещи новини