Лейбърист: Принудени сме да подкрепим втори референдум за Брекзит заради Мей

  • 03 март 2019 13:55

  • 3519
  • 0
Лейбърист: Принудени сме да подкрепим втори референдум за Брекзит заради Мей
© Getty Images/Guliver (архив)

Британската опозиционна Лейбъристка партия не иска втори референдум за Брекзита, но е принудена да подкрепи такъв заради решението на премиера Тереза Мей да бави топката в преговорите, каза финансовият министър в сянка на лейбъристите Джон Макдонъл, цитиран от Ройтерс.

Тази седмица Лейбъристката партия заяви, че би подкрепила втори референдум, за да осуети напускане на ЕС без споразумение или влизане в сила на договореното до момента споразумение на Мей с Брюксел. По-малко от месец преди датата на Брекзита 29 март Мей все още не е получила парламентарно одобрение на споразумението си, предава БТА.

"Принудени сме на това от бавенето на топката от страна на Тереза Мей", каза Макдонъл за Скай нюз и заяви, че лейбъристите все още работят по приемането на техния алтернативен план за Брекзит.

"Ако не постигнем това, ще трябва да се обърнем отново към народа. Не е това, което искаме, но е това, към което сме принудени", каза той.

Същевременно лейбъристката депутатка Каролайн Флинт заяви, че 60-70 депутати лейбъристи са против втори референдум за Брекзит.

Последвайте канала на

БТА
3519 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини