ЕС добавя 7 министри към списъка със санкции срещу Сирия

  • 04 март 2019 18:30

  • 497
  • 0
ЕС добавя 7 министри към списъка със санкции срещу Сирия
© Pixabay (архив)

Съветът на ЕС съобщи, че добавя седем министри от правителството в Дамаск към списъка на със санкции срещу режима в Сирия и неговите поддръжници. Решението е свързано с предприетите от Сирия промени в правителството.

Общо списъка включва 277 души, на които е наложена забрана за пътуване и запор на имущество заради отговорността им за жестокостите срещу цивилните сирийци, както и за облагодетелстване или подкрепа за режима в Дамаск, и/или за обвързаност с носещите отговорност. На 72 организации е наложен запор на имущество.

Действащите санкции срещу Сирия включват също петролно ембарго, ограничения върху търговията и инвестициите, запор на имуществото на Сирийската централна банка в ЕС, ограничения върху износа на оръжие и оборудване, което би могло да се използва за вътрешни репресии, както и на оборудване и технологии за следене или прихващане на съобщения по телефон или в интернет.

Санкциите са в сила от 1 декември 2011 г. и се преразглеждат всяка година, се отбелязва в съобщението. Следващият преглед предстои до 1 юни.

Последвайте канала на

БТА
497 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини