Бойко Борисов: Темата Шенген за мен е приключила

  • 01 март 2012 15:45

  • 1759
  • 0
Бойко Борисов: Темата Шенген за мен е приключила
©

Темата Шенген за мен е приключила, България е изпълнила всички критерии, по правилата, определени от самия Европейски съюз, заяви пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г преди началото на работния обяд на лидерите от Европейската народна партия.

Тази вечер премиерът ще участва в заседанието на Европейския съвет, в чийто дневен ред разширяването на Шенген отново присъства. Между българския и холандския народ винаги е имало симпатии и ще продължи да има, смятам, че този проблем ще бъде решен, добави той. В случая изключително много разчитам на председателя на Европейския съвет Херман ван РомпойХерман ван Ромпой Херман ван Ромпой (по-правилно Ромпьой) белгийски политик. Роден на 31 октомври 1947 г. в, за когото с две ръце ще гласувам днес (за преизбиране на поста), както и на премиера на Дания (председателстваща ЕС) Хеле Торнинг-Шмит, заяви Борисов. Надявам се, че по дипломатичен начин ще решим този проблем, допълни той.

По повод въпроса с предоставянето на Сърбия на статут на страна кандидат за ЕС Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г посочи, че България винаги е подкрепяла Сърбия, тъй като тя е наш съсед. Винаги сме казвали, че между нас, Хърватия, Словения и Европа не е хубаво да има такава празнота, каквато има в момента заради това, че Сърбия е извън ЕС, уточни премиерът.

Последвайте канала на

БТА
1759 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини