Франс Тимерманс е кандидатът за председател на ЕК е ПЕС

  • 23 февруари 2019 16:25

  • 597
  • 3
Франс Тимерманс е кандидатът за председател на ЕК е ПЕС
© Getty (архив)

Партията на европейските социалисти тръгва към изборите за Европейски парламент през май с предложение за нов социален договор за Европа и с общ кандидат за председател на Европейската комисия в лицето на Франс Тимерманс.

Конгресът на ПЕС в Мадрид утвърди манифеста за евровота.  В реч пред делегатите общият кандидат на левицата за председател на ЕК Франс Тимерманс посочи, че Европа има нужда от нов социален договор, и припомни как е създаден първият - по време на работническото движение. Той обеща да работи в тесни връзки с профсъюзите и за справедлива данъчна система.

"Мултинационалните компании правят милиарди евро печалби и не плащат никакви данъци", посочи Тимерманс. Той отбеляза, че това е неприемливо и обеща да го спре. "Ако стана председател на ЕК ще предложа европейско законодателство срещу насилието, основано на пола", обърна се Тимерманс с обещание към жените. "Ако стана председател на ЕК, в края на моя мандат ще има равно заплащане между мъжете и жените за еднакъв труд и това ще бъде регламентирано в европейското законодателство", добави той.

"Борим се за душата на Европа", заяви още Франс Тимерманс. Той отбеляза, че наскоро е починала Фрида Менко, която е била приятелка на Ане Франк. Фрида също е еврейка, но оцелява. Живеем във време, когато хора като Фрида бавно си отиват и вече няма очевидци на Холокоста, коментира със съжаление Тимерманс. Той обеща да продължи да се бори срещу антисемитизма, който, по думите му, се възражда. Ако нашите еврейски братя и сестри не се чувстват в безопасност в Европа, няма Европа", заяви той. Тимерманс коментира, че всеки удавил се в Средиземно море мигрант е нов белег върху душата на Европа и призова да се мисли за потенциала на Африка.

След изказването си Франс Тимерманс покани испанският премиер и лидер на Испанската социалистическа работническа партия Педро Санчес на сцената и залата го посрещна с ръкопляскания и ставане на крака. Той отбеляза, че първо е борбата за Испания, след това за Европа и призова за мобилизация на европейските социалисти. За девет месеца доказахме, че друго управление в Испания е възможно и съм сигурен, че на изборите на 28 април ще го докажем, заяви той

Последвайте канала на

БТА
597 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
?????

2019.02.23 | 19:19

3

Със Станишев е обречен

JudithMikkelsen

2019.02.23 | 18:22

2

Сега Google плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и аз съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа.

------->>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m

крадливи мръсници

2019.02.23 | 17:52

1

ПЕС ли е -- на синджир да го гледам !

Добави коментар

Водещи новини