Париж осъмна с нови антисемитски графити

  • 21 февруари 2019 14:35

  • 385
  • 1
Париж осъмна с нови антисемитски графити
©

Нови антисемитски графити бяха открити рано тази сутрин по фасадите на сгради в Париж - ден след като президентът Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на обеща мерки за борба с антисемитизма, предаде Франс прес.

Според Седрик Грюненвалд, представител на общинския съвет, десетина антисемитски графити са били открити в южната част на френската столица. "Сезирахме прокуратурата и подадохме сигнал в полицията", уточни той.
"Мръсен евреин", "вън оттук" и пречупен кръст бяха нарисувани на дървената врата на блок на улица "Алезия".

Според собственик на съседна бирария надписите ги е нямало снощи. Полицията вече е разпитала съседите, добави той.

Подобни надписи са били открити и на фасадата на обществена тоалетна, на близка автобусна спирка и на намиращ се наблизо блок, до табелата на лекарски кабинет.

През последните седмици в Париж бяха открити множество антисемитски графити. Върху портрети на Симон Вей, оцеляла от Холокоста, бяха нарисувани пречупени кръстове.
Хиляди французи участваха в протест срещу антисемитизма във вторник, по призива на политически, религиозни и професионални представители и организации, припомня Франс прес.

Последвайте канала на

Novini.bg
385 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кондензатор

2019.02.21 | 14:48

1

Не е много трудно да свържеш "успехите на демокрацията" и възхода на евреите, за да си направиш извод, кой ти бърка в паничката. Не знам само кипитата защо си мислят, че забраните и преследването работят в тяхна полза. Предният Хитлер ще изглежда пеленаче пред бъдещият.

Добави коментар

Водещи новини