Новото правителство на Ципрас положи клетва

  • 18 февруари 2019 19:42

  • 676
  • 0
Новото правителство на Ципрас положи клетва
© Getty Images/Guliver (архив)

Новото правителство на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, което включва и двама заместник-министри от социалистите, положи днес клетва. Недоволни от избора на премиера са дори депутати от управляващата партия СИРИЗА.

Още преди да встъпят в длъжност двамата гръцки заместник-министри социалисти се посрещат с видимо недоволство и липса на доверие от страна дори на депутатите от СИРИЗА.

Медиите публикуваха мнения на Танос Мораитис в социалните мрежи, където новият зам.-министър на строителството преди година нарича правителството "най-голямата политическа измама".

Включването на двама социалисти показва, че СИРИЗА просто няма специалисти дори да състави правителство, коментират с ирония от опозицията. Лидерът на социалистите Генимата каза, че двамата нови членове на правителството са добре познати в партията "като преследвачи на постове".

От друга страна продължават реакциите срещу името Северна Македония.

Перфектът на област Централна Македония Апостолос Дзидзикостас показва видимо неподчинение, като разпореди всички пътни табели в цялата област да бъдат изписани на латиница и на гръцки Скопие, а не Северна Македония. Докато аз съм областен управител няма да има никъде надпис Северна Македония, каза той пред медиите.

Същото решение взе и областният управител на Иматия. И там всички пътища водят към Скопие, а не към Северна Македония.

Социолозите фиксират рязко отдръпване на избирателите от СИРИЗА и застрашително увеличаване на доверието към крайнодясната "Златна зора". Фаворит според проучванията е консервативната "Нова Демокрация" с 32% доверие, отбелязва БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини