Холандия ще създаде център за хуманитарна помощ за Венецуела на остров Кюрасао

  • 14 февруари 2019 16:03

  • 357
  • 0
Холандия ще създаде център за хуманитарна  помощ за Венецуела  на остров Кюрасао
© Pixabay

Холандия ще създаде център за хуманитарна помощ за Венецуела на остров Кюрасао, предаде Франс прес.

Холандските власти ще работят по този проект заедно с венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо и Съединените щати, обяви вчера холандският министър на външните работи Стеф Блок.

Венецуелската опозиция и няколко западни държави призоваха президента Николас Мадуро да даде разрешение за изпращането на хуманитарна помощ от САЩ за Венецуела, чиято икономика преживява сериозна криза.

"Венецуелският народ има нужда от хуманитарна помощ. По тази причина Холандия и Кюрасао решиха да създадат център за хуманитарна помощ в Кюрасао в тясно сътрудничество с временния президент на Венецуела Хуан Гуайдо и Съединените щати", написа Стеф Блок в Туитър.

Холандия е една от около 50-те страни, признали или подкрепящи Хуан Гуайдо в качеството му на временно изпълняващ длъжността президент на Венецуела.

Блок не посочи точна дата, на която центърът ще започне да работи.

"Подробностите ще бъдат уточнени", написа външният министър в писмо, изпратено вчера до холандски парламент.

Хуан Гуайдо обяви във вторник, че американската хуманитарна помощ ще влезе във Венецуела на 23 февруари въпреки отказа на Николас Мадуро да разреши приемането й. Мадуро, който отрича във Венецуела да има глад, смята, че това е първият етап от военна интервенция на САЩ.

Последвайте канала на

БТА
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини