Новопристигнал тигър уби потенциалната си партньорка в британска зоологическа градина

  • 09 февруари 2019 17:00

  • 14975
  • 2
Новопристигнал тигър уби потенциалната си партньорка в британска зоологическа градина
© Pixabay (архив)

Суматранска тигрица в Лондонската зоологическа градина беше убит от потенциалния си партньор на първата им среща, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Тигрицата Мелати беше представена на новопристигналия мъжкар Асим в петък.

Срещата им обаче бързо стана нервна и потенциалният ухажьор стана агресивен. Въпреки усилията на служителите да ги разделят, Мелати беше мъртва, когато стигнаха до нея. Асим беше докаран в Лондон от датски сафари парк в рамките на европейска развъдна програма. Всички в Лондонската зоологическа градина "са съкрушени от загубата на Мелати и обрата на събитията".

"При големите котки запознанствата, колкото и внимателно да са подготвени, винаги са много рискови", обясниха от зоологическата градина. Преди да бъдат събрани, тигрите са държани в съседни ограждения, за да свикнат един с друг.

Специалистите са забелязали положителни знаци и са решили, че моментът е подходящ за запознанството им. Мелати беше на 10 години. Тя е родила седем тигърчета от предишния си партньор Дже Дже, преди той да бъде преместен във Франция миналия месец, уточни Би Би Си.

Сега специалистите са загрижени за 7-годишния Асим. Когато пристигна, го описваха като "красив и самоуверен мъжкар, много любвеобилен към дамите". Суматранските тигри са критично застрашени заради бракониерство и загуба на хабитат. На свобода те са само около 300 на брой. В плен живеят около 20 години.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14975 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ZBVN%

2019.02.09 | 17:39

2

Google цяпер плаціць 23859-32746 даляраў у месяц для працы ў сеткі з хаты. Я вельмі шчаслівы, таму што я павінен зарабіць шмат грошай на доме і атрымаў $ 7642 за week.I не магу паверыць, наколькі лёгка гэта было, калі я паспрабаваў яго. кожны можа зрабіць гэтую працу і робіць больш даходу онлайн няпоўны працоўны дзень.

, Проста ісці за сайт.....>>> w­w­w­.­W­e­b­j­o­b­3­3­.­c­o­m

2019.02.09 | 17:23

1

Да не мислите ,че само при хората го има ,въпросният процес.....

Добави коментар

Водещи новини