Джон Болтън разговаря с унгарския външен министър

  • 07 февруари 2019 07:22

  • 334
  • 1
Джон Болтън разговаря с унгарския външен министър
© gettyimages (архив)

Съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Болтън се срещна вчера във Вашингтон с унгарския министър на външните работи и търговията Петер Сиярто и обсъди с него "противодействието на злонамереното влияние на Русия".

Това предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на Болтън в Туитър. "Днес приех министъра на външните работи на Унгария в Белия дом, където обсъдихме сътрудничеството в областта на отбраната, диверсификацията на енергийните източници, противодействието на руското злонамерено влияние и запазването на нашата твърда привързаност към НАТО", написа Болтън.

Той окачестви срещата като "чудесен предварителен преглед" на целите на САЩ през 2019 г. и "пътуването на държавния секретар Майк Помпейо следващата седмица", имайки предвид международната среща на върха за Близкия изток, която ще се състои на 13-14 февруари във Варшава. Очаква се Помпейо да участва в тази среща и да посети също Словакия и Унгария, отбелязва агенцията.

Последвайте канала на

БТА
334 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
стефан

2019.02.07 | 08:16

1

Опитват се да надянат "хамут" на Унгария.От времето на Кисинджър външната политика на САЩ е : ако не си с мен, си против мен. Следват заплахи , санкции ,убийства на неудобни и пр

Добави коментар

Водещи новини