Румъния поставя въпроса за Шенген на среща на Съвета по правосъдие и вътрешни работи

  • 06 февруари 2019 14:12

  • 417
  • 0
Румъния поставя въпроса за Шенген на среща на Съвета по правосъдие и вътрешни работи
© Pixabay

Румънският министър на вътрешните работи Кармен Дан заяви, че ще постави въпроса за присъединяването на Румъния към Шенген в рамките на неофициалната среща на Съвета по правосъдие и вътрешни работи, която ще се състои в Букурещ в края на тази седмица, съобщава информационният сайт Зиаре.

"Това е една изключително важна среща - първата в тази сфера, която ще ръководя под румънското председателство. В кулоарите на неформалната среща ще имам и двустранни срещи с министрите, които трайно се противопоставят на присъединяването (към Шенген). Бих искала да обсъдим тази тема, защото моментът е подходящ, за да кажем, че Румъния е изпълнила абсолютно всички технически критерии за присъединяване", посочи Кармен Дан.

"Знам каква е ситуацията на Румъния, знам каква е ситуацията на България и знам, че тази ситуация се протака от 2011 г. несправедливо", подчерта още румънският вътрешен министър.

Тя обаче отбеляза, че на предстоящата неофициална среща на Съвета по правосъдие и вътрешни работи няма да има гласуване по тази тема, "но бихме могли да получим това заключение и да отговорим на въпросите" на страните, които се противопоставят.

Последвайте канала на

БТА
417 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини