Кампанията за напускане на ЕС беше глобена за нарушаване на законите за използване на информацията

  • 01 февруари 2019 21:12

  • 910
  • 0
 Кампанията за напускане на ЕС беше глобена за нарушаване на законите за използване на информацията
© Pixabay

Службата на британския комисар по информацията глоби кампанията "Лийв И Ю"(Да напуснем ЕС) за нарушения на законите за използване на данни, извършени преди референдума за напускане на ЕС, предаде Асошиейтед прес.

Службата установи, че кампанията е изпращала политически послания на потребителите на застрахователна фирма, собственост на инициатора на кампанията Арън Банкс. Освен това гласоподаватели, абонирали се да получават материали от "Лийв И Ю", са получавали застрахователни рекламни материали, без да са дали изрично съгласие.

Кампанията "Лийв И Ю" и компанията "Елдън иншурънс" са глобени общо 120 000 лири.

Комисарят Елизабет Денъм определи като изключително притеснителен факта, че "чувствителни лични данни, събрани за политически цели, по-късно са били използвани за застрахователни цели и обратното".

Говорителят на кампанията за напускане на ЕС Анди Уигмор заяви, че групата ще обжалва и определи глобата като политически мотивирана атака.

В момента се водят няколко разследвания за финансирането на кампанията в подкрепа на напускането на ЕС, която спечели референдума за Брекзита през 2016 г., отбелязва АП.

Последвайте канала на

БТА
910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини