Френска министърка разкритикува италианския вицепремиер Ди Майо

  • 15 януари 2019 20:16

  • 534
  • 2
Френска министърка разкритикува италианския вицепремиер Ди Майо
© gettyimages (архив)

Националистическите парти искат да разрушат ЕС отвътре.

Това заяви френската министърка по европейските въпроси Натали Лоазо, предаде БТА, цитирайки АФП. "Националистическите партии обединяват националните егоизми, които не водят до европейски проект", каза тя на пресконференция в Европейския парламент в Страсбург. "Те искат да превземат ЕС, за да го унищожат отвътре. Това е нещо, което ние няма да допуснем да се случи", увери тя. "Отговорите на предизвикателствата, отправени пред ЕС, трябва да бъдат европейски. Националистическите партии не го разбират", подчерта Лоазо.

Тя разкритикува поведението на италианския вицепремиер и лидер на Движение Пет звезди Луиджи Ди Майо, който вчера пред централата на ЕП в Страсбург записа послание за кампанията за европейските избори. В него той призова да бъде закрито седалището на ЕП в Страсбург, като го нарече пилеене на пари. Ди Майо нарече още ЕП "символ на арогантността на онези, които са обявили война на италианското правителство заради неговия бюджет".

"Бях малко изненадана да видя италианския вицепремиер да идва в Страсбург, но да не влиза в ЕП и да позира пред камерите пред сградата, за да казва, че критикува ЕП заради неговата позиция за италианския бюджет", каза Лоазо. "Страсбург е столица на европейската демокрация", допълни тя. "Страсбург е град на всички травми на 20 век, но и на европейското помирение", подчерта френската министърка. "Може би Ди Майо е прекалено млад, за да знае това. Той има все още време да го научи", допълни тя. "Мисля, че той вреди на себе си и на демокрацията, като напада Страсбург", заключи Лоазо.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
534 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2019.01.15 | 21:37

2

Да прав е ,защотос недалновидната си политика и избирателни решения ,напълниха Европа със всякаква измет,заличиха малките държави и се опитват да ги управляват все едно са фирми. Нека първо си оправят своята Франция и тогава да дава насоки на останалите!

ii

2019.01.15 | 20:51

1

Няма що много умно сякаш италианеца е за гей ценностите,истамбулската конвенция,и ислямизация на Европа

Добави коментар

Водещи новини