Италианското популистко правителство обяви подкрепата си за френските "жълти жилетки" 

  • 07 януари 2019 21:42

  • 553
  • 0
Италианското популистко правителство обяви подкрепата си за френските "жълти жилетки" 
© Getty Images/Guliver (архив)

Двамата вицепремиери в италианското популистко правителство впечатляващо обявиха днес подкрепата си за протестното движение на "жълтите жилетки" във Франция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Жълти жилетки, не отслабвайте!", написа вицепремиерът Луиджи Ди Майо, водач на антисистемното "Движение 5 звезди", в блога на партията си.

"Подкрепям почтените граждани, които протестират срещу президент, управляващ против народа си", заяви другият вицепремиер - лидерът на крайнодясната партия Лига Матео Салвини, като наред с това категорично осъди насилието при последните демонстрации.

Ди Майо обаче подходи с особен ентусиазъм. Той също осъди насилието и предложи помощта на своето движение, и най-вече неговата интернет платформа "Русо", за организиране на прояви, избиране на кандидати и определяне на предизборната програма чрез системата за гласуване, която предлага платформата.

Подобно на други правителства това във Франция мисли главно да представлява интересите на елитите, на тези които живеят от привилегии, но не и интересите на народа. Правителството на Макрон не е на висотата на очакванията, а някои от въведените политики са всъщност опасни, при това не само за французите, а и за Европа, подчерта Ди Майо.

"Ние в Италия успяхме да обърнем тази тенденция", отбеляза той и призова френските "жълти жилетки" да направят същото. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини