Консулът на България във Франкфурт на Майн: Имаме ограничен достъп до информация за смъртта на 4-годишната Селин

  • 08 януари 2019 09:28

  • 1250
  • 0
Консулът на България във Франкфурт на Майн: Имаме ограничен достъп до информация за смъртта на 4-годишната Селин
©

Изказвам съболезнования на близките на починалата 4-годишна Селин в Кьолн. Имаме абсолютно ограничен достъп до информация. Не се дава информация, когато има следствие. Това каза в ефира на БТВ Стефан Димитров, който е консул на България във Франкфурт на Майн и отговаря за 4 германски провинции, където живеят 156 000 българи.

Той призна, че близките на детето не са контактували директно с него след трагедията.

"Случаят с малката Селин доведе до протести на българите в Кьолн, които се оплакват от непрофесионално отношение от медици. Досега не сме имали подобен род оплаквания за проблем с медицинско обслужване от страна на българи, по-скоро запитвания от страна на болниците в подобни случаи кой поема разходите за лечение на болния, когато не е ясно дали е осигурен или не", подчерта консулът.

По думите му има случаи както на осигурени българи, така и на лица, които не са осигурени или за които трудно и бавно се установява дали са осигурени.  Той отбеляза, че е осъществил контакт със семейството на починалото момиченце и е разговарял по телефона с бащата на 4 януари. Димитров се е свързал и с болницата, в която малката Селин е починала. От там се позоваха на разследването на прокуратурата и ми казаха, че до приключването на следствието не могат да дадат никаква информация, уточни Димитров.

Имаме съобщения както за добро обслужване, така и за подобни случаи. За случай със смъртен край не съм чувал, никой не се е обръщал към мен – нито граждани, нито власти. Но при тази голяма общност на българите, която живее в нашия консулски окръг, всякакви случаи са възможни, призна консулът.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини