Нови протести на българи след смъртта на малката Селин в Кьолн

  • 07 януари 2019 19:39

  • 3040
  • 5
Нови протести на българи след смъртта на малката Селин в Кьолн
© Getty Images/Guliver

Не стихва недоволството на българите в Кьолн, след смъртта на 4-годишната Селин. Наши сънародници отново се събраха пред местната болница и се оплакаха, че понякога се налага да пътуват до България, за да получат здравна помощ.

Според българите в Германия, получаването на спешна помощ тук е по-проблемно, отколкото у нас.

Недоволните отново се събраха пред клиниката в Кьолн, където 4-годишната Селин е била прегледана и изпратена вкъщи, три дни преди да почине от инфекция на белите дробове. Разказаха и други случаи.

„Доведох дъщеря си, тя беше бебе на 4 месеца и казаха,че нищо ѝ няма. Но само устно на мен го казаха. След три дни детето ми се влоши. Казаха ми, че няма нищо и че мога да си ходя вкъщи. Видях, че детето ми умира в ръцете и реших да си тръгна за България. Благодарение на нашите лекари в град Козлодуй детето ми е спасено”, сподели българка, живееща в Германия пред БТВ.

Германец, чиято дъщеря също е потърпевша от здравеопазването, подкрепи протеста. По думите му дъщеря му остава инвалид за цял живот заради сгрешено лечение.

До седмица се очаква резултат от аутопсията. Тогава ще има повече яснота дали малката Селин е починала заради лекарска небрежност.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3040 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Кфкгбф

2019.01.08 | 00:21

5

Българин съм, имам българско име, говоря български език, никога не съм говорил турски, нямам и намерение да проговарям.
Живея на 30км от Кьолн и за пръв път чувам за “протест на българи”.
Правете си сметка, колко от протестиращите са българи.. Заради точно такива “българи”, цяла Европа ни мисли за мюсюлмани и турскоговорящи. Точно заради подобни Селин, Мюмюн, Бедре, Халил и всякакви подобни цигански изчадия, цяла Европа ни третира като прокажени. 90% от тукашните мангали са на същото дереже като в България, т.е размножаване с цел помощи, точене на т.нар “джоб център”(трудова борса), работа на черно, доходи от схеми (масово проституция, наркотици, кражби и т.н) и при най малкия проблем твърдят че са БЪЛГАРИ И ГРАЖДАНИ НА ЕС, нищо че, едвам говорят български (даже и турски не могат да говорят, защото етническите турци са ми казвали, че говорят типично като цигани), децата им растат тук и не знаят две думи на български, но се водят граждани на България.
Неприятно ми е да го казвам, но ме е срам да се представям като българин, именно заради циганската измет, която срами родината ми

М.г.....и

2019.01.07 | 22:07

1

Сега разбирам за ко са ни вземали в ЕС.САМО ДА ИМ РОБУВАМЕ И ТОЛКОС.

2019.01.07 | 23:29

4

Ами накарай ги да ти робуват,дай им субсидии и технологии

2019.01.07 | 22:20

3

А ТАЗИ СНИМКА ОТ КЪДЕ Е????
ТОЛКОВА СТЕ НАГЛИ И НАХАЛНИ В ТОВА ДОЛНО САЙТЧЕ ЧЕ НЯМА НА КЪДЕ .ЖАЛКАРИ МРЪСНИ .СЛУЖЕТЕ СНИМКА НА ГУРЛИВЕТЕ МАНГАЛИ КОИТО НАИСТИНА СА ТАМ .

Köln

2019.01.07 | 22:18

2

Aхахаха, ходили в България на лекар! Ами ходете пак в България! Защо деммонстрирате тогава тука! Ходете при българските гении с купените дипломи! Случаят е наистина трагичен, но да твърдиш глупости, че едва ли не медицината в Германия е по-зле от България е абсолютна балканска Идиотия!

Добави коментар

Водещи новини