Ангела Меркел ще получи наградата "Фулбрайт"

  • 18 декември 2018 16:48

  • 572
  • 1
Ангела Меркел ще получи наградата "Фулбрайт"
© Gettyimages

Базираната във Вашингтон асоциация "Фулбрайт" обяви днес, че нейната награда за международно разбирателство за 2018 г. ще бъде присъдена на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, предаде Асошиейтед прес.

Меркел ще получи престижното отличие за "нейното забележително, състрадателно лидерство и за силния й ангажимент за взаимно разбирателство, международно сътрудничество и мир". Тя ще бъде удостоена с наградата "Фулбрайт" на церемония в Берлин на 28 януари.

Германският канцлер заема поста от 2005 г. Меркел е централна фигура в международната дипломация и усилията за разрешаване на кризи в Европа и извън нея. Най-спорното й решение беше да позволи през 2015 г. на голям брой търсещи убежище чужденци да влязат в Германия.

През същата година американското сп. "Тайм" я обяви за личност на годината. По-рано този месец Харвардският университет обяви, че догодина Меркел ще бъде оратор на церемонията по завършването на студентите.

Последвайте канала на

БТА
572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
асд

2018.12.18 | 16:55

1

който държи събути гащите на германци и руснаци ще получава награди, ще чете скъпоплатени лекции и т.н.

Добави коментар

Водещи новини