ЕК: Разпространява се дезинформация за споразумението на ООН за миграцията

  • 17 декември 2018 14:50

  • 497
  • 2
ЕК: Разпространява се дезинформация за споразумението на ООН за миграцията
© gettyimages

По въпроса със Споразумението на ООН за миграцията се разпространява дезинформация. Това заяви говорител на Европейската комисия.

Споразумението насърчава сътрудничеството между държавите по въпросите на миграцията, включително при връщането на незаконните мигранти, прави разлика между мигранти и бежанци, признава общочовешките права, очертава начини за борба с незаконната миграция и каналджийството, признава необходимостта от охрана на границите за запазването на сигурността, както и самостоятелността на държавите по въпросите на миграцията.

Споразумението не е правно обвързващо, не въвежда незаконно право на миграция и не цели да насърчава незаконната миграция, добави говорителят. Да кажем това е нашият начин да се преборим с дезинформацията по този въпрос. Разполагаме със скромни възможности, необходимо е съгласуване между всички държави от ЕС, посочи той. Говорителят цитира председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, според когото би било добре онези, които взимат отношение по документа, първо да го прочетат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Anton

2018.12.17 | 15:53

2

Moze li da se vjarva na edin pijanica?

Добре ама

2018.12.17 | 15:27

1

Нас България не ни интересува пакта на ООН вобще,живи и здрави вие от западна европа

Добави коментар

Водещи новини