ООН прие Пакта за миграцията

  • 10 декември 2018 20:16

  • 898
  • 2
ООН прие Пакта за миграцията
© Gettyimages (архив)

Конференцията на ООН в Мароко прие Пакта за миграцията в присъствието на лидери от около 150 страни. България, както и други страни от ЕС, се въздържаха от подкрепа на документа.

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се оцени пакта като голяма стъпка в битката срещу трафикантите на хора. Тя определи икономическата миграция като нещо, от което държави като Германия могат да извлекат полза.

През юли всички 193 страни-членки на ООН, освен Съединените щати, финализираха изготвянето на документа. Впоследствие политици в различни държави го интерпретираха като средство, което ще легализира незаконната имиграция и ще я увеличи. Реално документът не задължава приелите го страни да променят законодателството си, уточнява БНР.

У нас срещу него се обявиха от БСП, както и от националистическите партии в управляващата коалиция. В крайна сметка правителството реши страната ни да се въздържи при гласуването в Маракеш.

В Евросъюза от подкрепа за пакта ще се въздържат още Австрия, Италия, Унгария, Полша, Чехия, Словакия и други страни. В Белгия документът доведе до правителствена криза, след като десните коалиционни партньори на премиера Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в извадиха министрите си от кабинета заради нежеланието му да оттегли подкрепата на страната за пакта.  

Извън Европа виден противник на документа е Австралия. Представители на Чили няма да присъстват в Маракеш, предвид позицията на властите, че "имиграцията не е човешко право". 

Владимир Василев
898 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.11 | 15:42

2

Мулти-тероризма успява...Черана болест от африка идва....

2018.12.10 | 21:33

1

оон днес е котило на комунистическата мафия

Добави коментар

Водещи новини