Водни оръдия срещу "жълтите жилетки"

  • 15 декември 2018 19:16

  • 1178
  • 2
Водни оръдия срещу "жълтите жилетки"
© gettyimages

Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия за разпръсване на протестиращите от движението на "жълтите жилетки" на булевард "Шан-з-Елизе" в Париж, предаде БТА, цитирайки АП и ТАСС.

Днес беше петият пореден уикенд от демонстрациите. Сегашните, предимно мирни протести, бяха значително по-малки от предходните демонстрации, при някои от които имаше вандализъм и плячкосване. Няколко хиляди души протестираха през деня на "Шан-з-Елизе" в студеното и дъждовно време. Следобед се стигна до ограничени сблъсъци между демонстрантите и полицията. Органите на реда задържаха 120 човека, от които 86 бяха пратени за постоянно в ареста. Протестиращите дадоха да се разбере, че искат да поддържат натиска, въпреки че броят им беше доста по-малък, отколкото предишните седмици.

Демонстрациите срещу високата цена на живота започнаха в средата на ноември. Тази седмица френският президент Еманюел Макрон направи отстъпки за удовлетворяване на исканията на протестиращите. Но някои от демонстрантите по улиците на Париж заявиха, че президентът продължава да не ги разбира.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1178 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бааа

2018.12.15 | 23:08

2

Толква снимки има в европеиските мрежии виии по една снимчицаа ехеее

бг

2018.12.15 | 19:53

1

Демокрация, майка...

Добави коментар

Водещи новини