Стрелецът от Страсбург е викал Аллаху акбар

  • 12 декември 2018 15:19

  • 2675
  • 3
Стрелецът от Страсбург е викал Аллаху акбар
© Getty

Аллаху акбар (Аллах е велик). Това е викал 29-годишният Шериф Шекат, докато е стрелял вчера в Страсбург, предаде Скайнюз.

"Ние разпитахме очевидци на атентата. Част от свидетелите заявиха, че са чули как Шекат е крещял "Аллаху акбар". Въз основа на техните показания Ние сметнахме, че става дума за извършено от ислямистко нападение", каза на пресконференция днес прокурорът от източния френски град Реми Найнц. Обвинителят заяви, че стрелецът е имал 27 присъди, изданени от съдилища във Франция, Германия и Швейцария.

Прокурорът ревизира броя на жертвите и пострадалите. "Към този момент можем да потвърдим смъртта на двама души, един човек е в състояние на мозъчна смърт, а пострадалите 12. Седем от тях са в критично състояние", каза още той. Хайнц допълни, че извършителят продължава да се издирва и вероятно  е избягал от страната. "Той е прострелян", допъни обвинителят. Заради нападането Германия засили контрола по всичките си граници.  

По данни на Би Би Си малко след атентата снощи привърженици на "Ислямска държава" (ИД) възхвалиха атентатора и неговото деяние. Досега обаче нито един информационен канал, свързван с джихадистите, не е обявил, че Шекат има нещо общо с ИД.


 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2675 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
прост народ

2018.12.13 | 18:19

3

И двамата тролове- джендъри отдолу говорят простотии, защото този криминален престъпник е второ поколение французин- роден и израсъл в страната. А от местен жител- криминален престъпник осъждан 27 пъти може да се очаква всичко!

asd

2018.12.12 | 18:21

2

халал да им е мултукултурата. джендъри прости.

Въййй

2018.12.12 | 15:33

1

Ем явно е търсил баба Меркел ,нищо тя си ги обича и може да вкара още такива,пък и Макрончо нали и е слабост,ще си ги делнат и така. Няма кой да милси за народа,напълниха Европа с ......

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини