Тереза Мей се заключи в Берлин (видео)

  • 11 декември 2018 14:39

  • 1966
  • 0
Тереза Мей се заключи в Берлин (видео)
© Getty (архив)

С гаф започна посещението на британския премиер Тереза Мей в Берлин, предаде Скайнюз.

Министър-председателят на Обединеното кралство се заключи в колата си и не можа да излезе от автомобила няколко минути, за да се срещне с германския канцлер Ангела Меркел. След краткия гаф ръководителките на двете правителства се разцелуваха и влязоха в сградата на органа на изпълнителната власт на Федералната република в центъра на Берлин.

Визитата на Мей в Германия е част от нейната совалка в европейски столици, чиято цел е евентуално предоговаряне за условията за британското излизане от Европейския съюз (Брекзит). Тя днес по-рано се срещна с холандския премиер Марк Рюте в Хага и се очаква да проведе разговори с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето в Брюксел.

Посещението на британския премиер стартира ден след като тя отмени насроченото гласуване в Камарата на общините. Законодателите от долната камара на парламента на Обединеното кралство трябваше днес да се произнесат дали да приемат сделката между Брюксел и Лондон за Брекзит. Вчера Мей обаче отмени гласуването за неопределена дата.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1966 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини