Антоний Гълъбов: Обездвижена Франция се раздвижи към реформите

  • 03 декември 2018 16:39

  • 740
  • 0
Антоний Гълъбов: Обездвижена Франция се раздвижи към реформите
© gettyimages (архив)

Протестите в Париж протекоха по бурен начин, но в другите части на Франция всичко беше спокойно. Протестите бяха спонтанни, нямаха лидери, нямаше и с кой да се преговаря. Това заяви икономистът Веселина Гарело в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия. 

"Протестират хората, които са пряко засегнати от високите цени на горивата - това са хората, които живеят извън големите градове и нямат друг вариант за придвижване освен личните си автомобили", каза още тя. 

"Има доста противоречиви искания от страна на "Жълтите жилетки". Исканията на протестиращите са за намаляване на данъците, които реално са високи и непосилни. Френската икономика страда от данъците", допълни Гарело.

"Макрон трябва да направи компромисно решение и мораториум върху акцизите. Няма голям риск за управлението му обаче, тъй като все още се ползва с подкрепата на мнозинството от граждани", коментира икономистът. 

"Обездвижена Франция се раздвижи към реформите. Французите си дадоха сметка, че гетото е навлязло в центъра на Париж. Цената на живота там е много висока. Бяха прекрачени множество граници", завърши социологът Антоний Гълъбов.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
740 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини