Юнкер: ЕС не е във "война" с Италия

  • 25 ноември 2018 19:57

  • 763
  • 0
Юнкер: ЕС не е във "война" с Италия
© Getty Images

Няма "война" между ЕС и Италия. Това заяви днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето във връзка със спора около плановете на Рим да направи по-големи разходи догодина, предаде ДПА.

"Дадох много ясно да се разбере, че не сме във война с Италия. Аз съм свързан с Италия през целия си живот, защото съм израснал с млади италианци, имигранти (...) Ти амо Италия (Обичам те Италия)", заяви Юнкер.

В навечерието на срещата на върха Юнкер беше домакин на вечеря, на която присъства италианският премиер Джузепе Конте, който след като си тръгна от вечерята, изрази надежда Италия да избегне наказателни действия на ЕС.

Днес на тръгване от срещата на върха на съюза Конте каза, че е повдигнал въпроса пред останалите лидери, сред които са германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се и френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на.

"Имаше добра атмосфера, има взаимно доверие, вярваме, че можем да завършим този процес по удовлетворителен за всички начин", каза италианският лидер, без да навлиза в подробности.

Остава неясно как Италия възнамерява да избегне наказание от ЕС, тъй като Конте отново заяви, че основните точки от италианския бюджет не подлежат на повторна дискусия, отбелязва ДПА.

Еврокомисията може да наложи сериозни финансови глоби на Италия, защото намерението на Рим да повиши бюджетния дефицит за 2019 г. противоречи на правилата в еврозоната

Последвайте канала на

БТА
763 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини