Камарата на общините няма да подкрепи излизане от ЕС без сделка

  • 21 ноември 2018 12:42

  • 530
  • 1
Камарата на общините няма да подкрепи излизане от ЕС без сделка
© gettyimages

В Камарата на общините няма мнозинство за излизането на Великобритания от ЕС без споразумение. Това заяви министърът на финансите от правителството в сянка на лейбъристите Джон Макдонъл, цитиран от Ройтерс.

"Смятам, че голямо мнозинство е против всичко, което напомня на Брекзит "без сделка"," каза той, но добави, че няма и мнозинство, което да подкрепи предложеното от премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в споразумение. "Не може да продължаваме така. Просто не може да продължаваме с тази нестабилност в правителството, ден след ден и понякога час след час".

Макдонъл предрече, че ако парламентът отхвърли плана на Мей, тогава в Камарата ще започне "война на изтощение" за внасянето на поправки в текста и несигурността ще продължи.

По темата дали лейбъристки депутати ще подкрепят проектоспоразумението той припомни, че преди време петима негови съпартийци са подкрепили консерваторите, но според него този път партийната дисциплина ще бъде спазена. На въпрос дали е марксист Джон Макдонъл отговори, че е социалист и се опитва да възроди четенето на "Капитала" от Карл Маркс.

По думите му корените на Лейбъристката партия са в трудовете на Робърт Оуен и Уилям Морис, както на "голям брой други мислители". Но към тях трябва да бъда добавен и Маркс, защото той е направил "един от най-добрите анализи на това как функционира капитализмът", каза британският министър на финансите в сянка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
530 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а

2018.11.21 | 12:54

1

тия скоро не са ни тормозели с евроатлантическа солидарност, скрипали, новичици, шпионски игрички, прихващане на самолети и незнам си какви глупости. яввно са заето с други простотии в момента, но очакваме нови серии простотии.

Добави коментар

Водещи новини