Визитата на Меркел в Кемниц беше съпроводена от крайнодесни протести

  • 17 ноември 2018 07:51

  • 828
  • 1
Визитата на Меркел в Кемниц беше съпроводена от крайнодесни протести
© Getty Images/Guliver

Стотици хора излязоха по улиците на Кемниц, за да протестират срещу посещението на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се вчера в града, предаде ДПА.

Много от крайнодесните протестиращи скандираха възгласи срещу Меркел като "изменник на народа", "върви си" и "Меркел трябва да си върви".

Някои от протестиращите носеха тениски с обидни лозунги, много от които включваха препратки към нацизма като например "Хайл Меркел".

Много от протестиращите принадлежат към група, наричаща себе си "Меркелюгенд", очевидно иронична препратка към младежката организация по времето на Хитлер Хитлерюгенд. Говорител на групата сравни политиката на Меркел с диктатура и бившата източногерманска тайна полиция Щази.

Полицията оцени броя на протестиращите на около 2500. Тя заяви, че са извършени 16 нарушения на закона, сред които носене на непозволен нож от демонстрант и притежание на самоделно пиротехническо изделие.

Десет души били задържани на централната жп гара за кратко за проверка на личните им карти.

При посещението си в Кемниц Меркел призова хората да се противопоставят на омразата и да отхвърлят "лъжите" за пакта на ООН за миграцията, предаде Ройтерс.

"Когато има лъжа, ние трябва да я изобличим", каза Меркел. Тя настоя, че пактът за миграцията е в интерес на Германия, защото според нея ще накара африканските и други държави да спрат нелегалната миграция.

"Суверенитетът на страната няма да бъде накърнен по никакъв начин. Ще имаме правото да продължим да творим наши собствени закони", каза Меркел. Тя заяви това в отговор на въпрос защо Германия подкрепя пакта, а други като Полша и Чехия не, отбелязва Ройтерс.

БТА
828 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ii

2018.11.17 | 09:05

1

Лъжкинята излъга хиляди пришълци ,че ще се справи с приема им

Добави коментар

Водещи новини