Световни лидери се срещнаха на обяд в чест на 100-годишнината от края на Първата световна война

  • 11 ноември 2018 16:17

  • 1157
  • 1
Световни лидери се срещнаха на обяд в чест на 100-годишнината от края на Първата световна война
© gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и световни лидери се срещнаха на официален обяд в Елисейския дворец по повод на 100-годишнината от Първата световна война, съобщава Асошиейтед прес.

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на е домакин на събитието. Тръмп пристигна без съпругата си Мелания, която посещава двореца Версай заедно с френската първа дама Бриджит Макрон.

Менюто включваше омари от Бретан и пиле от Брес, както и картофи от френския департамент Сом, напомнящи за едно от най-кръвопролитните сражения през Първата световна война - Битката при река Сома.

Лидерите току-що бяха присъствали на церемония до Триумфалната арка, в памет на подписването на примирието, с което се слага край на Първата световна война. Като част от възпоменателните церемонии на брегове във Великобритания бяха нарисувани с пясък портрети на войници, загинали през Първата световна война. С покачването на прилива те бяха отнесени от водата. Войниците, чиито портрети да бъдат нарисувани, бяха подбрани от британския режисьор Дани Бойл. Много от работилите по проекта артисти и доброволци започнаха работата си, използвайки гребла и шаблони, още рано сутринта, по време на отлива.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1157 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Драган

2018.11.11 | 17:11

1

Нашият гъзоход го нямаше там.

Добави коментар

Водещи новини