Депутат от кюрдски произход спаси живота на член на крайнодясна партия в Германия

  • 01 ноември 2018 15:54

  • 1631
  • 1
Депутат от кюрдски произход спаси живота на член на крайнодясна партия в Германия
© pixabay

Левоцентристки депутат от кюрдски произход спаси живота на сътрудник на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия" (АзГ), който получил сърдечна криза на парламентарно заседание, съобщава ДПА.

Сердар Юксел от Германската социалдемократическа партия (ГСДП) се притекъл на помощ на сътрудника на АзГ, който припаднал на заседание на здравната комисия в парламента на провинция Северен Рейн-Вестфалия.

"Видях, че той не реагираше, не дишаше, нямаше пулс", каза депутатът. Юксел заяви, че веднага започнал да прави сърдечен масаж, а депутатката Сузане Шнайдер от Свободната демократическа партия (СвДП) направила изкуствено дишане уста в уста. Когато след 10-12 минути на мястото пристигнал лекар от Бърза помощ, сътрудникът вече бил отново в съзнание.

Юксел е медик и от 15 години работи в интензивно отделение. Той е роден в германския град Есен, а родителите му са кюрди от Турция. "За мен това беше нещо естествено. Изпълних дълга си и това е добре", заяви депутатът и прехвърли благодарността към болничния персонал, който спасява човешки живот всеки ден.

"За мен това са истинските герои", каза той.

Говорителят на групата на АзГ в провинциалния парламент Михаел Шварцер потвърди спасителните действия. "Колегите са оказали незабавна и много смела помощ на нашия сътрудник", каза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1631 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Е*ете си майката

2018.11.01 | 16:26

1
Пишете от този същия произход индивидите колко престъпления са извършили !

Добави коментар

Водещи новини