Медия: Брюксел ще помогне на Лондон за Брезкит

Лидерите от Европейския съюз се готвят да подкрепят британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в в изграждането на коалиция на разумните в парламента на Обединеното кралство като отчаян опит да избегне Брекзит без споразумение, пише британският в. "Гардиън.

След отправен според дипломати призив за помощ от британския министър-председател на срещата на върха на 28-те в Брюксел германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се подчерта, че ЕС трябва да направи всичко възможно за постигане на споразумение, което да може да мине през долната камара на парламента на Обединеното кралство Камарата на общините. "Смятам, че с желание всичко се постига", каза тя.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето заяви: "Ще бъде направено". Предполага се, че той е казал на европейските лидери, че Мей се нуждае от "помощ", за да прокара споразумение в парламента. Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на отхвърли варианта за някакви големи отстъпки и същевременно заяви, че е ясно, че пречката пред сключването на споразумение не е в Брюксел, отбелязва "Гардиън". Вестникът посочва, че в неделя е пропаднало сключването на потенциална договореност, когато британският министър за Брекзит Доминик Рааб е направил изненадващо посещение в Брюксел, за да уведоми главния преговарящ на съюза Мишел Барние, че Мей не е в състояние да направи така, че евентуално споразумение да бъде прието както в кабинета й, така и от северноирландската Демократическа юнионистка партия, от чиито гласове зависи правителството й.

Доналд Туск и Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето дадоха сигнал, че ЕС е готов да приеме по-дълъг преходен период след Брекзит, пише "Индипендънт". Изданието отбелязва, че двамата висши ръководители на съюза са казали, че всякакво искане на Обединеното кралство за продължаване на периода ще бъде разгледано положително и вероятно ще бъде прието. Юнкер заяви, че по-дългият преход е възможен, докато председателят на Европейския съвет Туск посочи, че сред 27-те от ЕС вече има принципно съгласие за приемане на двегодишен такъв период. Това се случва, след като вчера Мей даде сигнал, че ще обмисли дали преходният период да не е по-дълъг, за да имат повече време преговарящите от британска и европейска страна да решат проблемите около отношенията след Брекзит и в частност този с ирландската граница, отбелязва "Индипендънт".

Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е изолирана. Партията й атакува "хаотичния" план за Брекзит, а лидерите от ЕС я пренебрегнаха, пише "Дейли телеграф". Снощи Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в изглеждаше все по-изолирана в намерението си да остави Великобритания обвързана с ЕС за по-дълго. Тя беше подложена на яростни атаки и от двете крила на партията си, а европейските лидери я пренебрегнаха. Вчера премиерът потвърди, че готова да продължи преходния период - който понастоящем трябва да приключи през декември 2020 г. - с "няколко месеца", за да прекрати блокажа около въпроса с ирландската граница. Този ход обаче разгневи привържениците на Брекзит, които заявиха, че това ще струва милиарди, разгневи и членове на кабинета й, които заявиха, че не са давали официално съгласие за такъв план, преди тя да го предложи като разменна монета. Мей е изправена и пред потенциален бунт на депутатите на Консервативната партия от Шотландия, коментира "Дейли телеграф".

Гамбитът на Мей да продължи преходния период разгневи депутатите на торите, пише и "Файненшъл таймс". Хазартният ход на премиера да предложи Великобритания да остане обвързана с ЕС до 2021 г. предизвика вълна от критики в Уестминстър. Този ход помогна да се създаде помирителен тон на двудневната среща на върха на ЕС, където германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се призова за повече гъвкавост и от двете страни за пробив по темата за Брекзит. Но депутатите на торите и от двете им крила заклеймиха идеята с думите, че това може да превърне Великобритания във "васална държава" за дълго след като вече официално е напуснала съюза през 2019 г.

Направи ли срещата на върха в ЕС споразумението за Брекзит по-близко, пита в. "Таймс" в заглавие на аналитичен материал. От практическа гледна точка, що се отнася до преговорите, не - а и понеже в края на седмицата преговорите се преустановяват, нямаше и как това да стане. Това, което обаче срещата постигна, е да съсредоточи вниманието върху оставащите трудности и даде политически импулс за решаването им, коментира вестникът.
Кои са големите препъникамъни? Главният проблем, както беше през цялото време, е този с ирландската граница. Имаше напредък, но не достатъчен. Има и въпроси около достъпа до единния пазар за стоките, както и как ще бъдат регулирани бъдещите отношения от правна гледна точка, допълва изданието.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет