Задържали и отвели на разпит президентът на Интерпол в Китай (обновена)

  • 05 октомври 2018 18:15

  • 3981
  • 0
Задържали и отвели на разпит президентът на Интерпол в Китай (обновена)
© Getty (архив)

Международната полицейска организация Интерпол заяви, че е запозната със съобщенията за предполагаемо изчезване на нейния президент Мън Хънвей и че въпросът е работа на съответните органи във Франция и Китай, предадоха Ройтерс и ДПА.

"Това е въпрос за съответните власти във Франция и Китай", каза Интерпол. "Генералният секретар е служителят на пълно работно време, отговорен за ежедневното ръководене на Интерпол", заяви организацията. "Генералният секретариат на Интерпол няма да коментира повече", казаха от службата.

По-рано бе съобщено, че френските власти са започнали разследване, след като съпругата на Мън е подала сигнал за изчезването му. Тя е казала, че няма вест от него, откакто той заминал за Китай на 29 септември.

Централата на Интерпол е във френския град Лион.

Междувременно в. "Саут Чайна морнинг пост" съобщи на сайта си, че президентът на Интерпол Мън Хунвей, е разследван в Китай. Хонконгският вестник се позовава на анонимен източник, според когото 64-годишният Мън е бил отведен за разпит веднага след кацането на самолета, с който пристигнал на 29 септември. Информация за това, къде се намира в момента и какви са били основанията за разпита, не се съобщават, както и каква е била целта на пътуването му до Китай, предава БТА.

Мън е президент на Интерпол от 2016 г. Той все още фигурира като заместник-министър на сайта на министерството на обществената сигурност на Китай, но според "Сайт Чайна морнинг пост" е изгубил през април мястото си в Централния комитет на комунистическата партия. Няма коментар от китайското министерство на обществената сигурност, посочва Ройтерс.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3981 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини