Британската Консервативна партия разследва пробив в сигурността на смартфоните на нейни министри

  • 30 септември 2018 12:27

  • 567
  • 1
Британската Консервативна партия разследва пробив в сигурността на смартфоните на нейни министри
© Pixabay

Консервативната партия на премиера Тереза Мей разследва пробив в сигурността, коъто позволява на хора от обществото да се логват в приложение за смартфони като правителствени министри и да виждат данни за личния им живот. Това заяви днес председателят на партията Брандън Луис по тв канал "Скай нюз", предаде Ройтерс.

По думите му "ограничен брой" потребители са засегнати, но партията възприема случая много сериозно и е предприела пълно разследване.

Днес в Бирмингам започва конгрес на управляващата Консервативна партия, на който главна тема ще бъде къкъв Брекзит да бъде избран. Британски медии лансираха идеята, че Мей, която е под натиск да приеме "твърд Брекзит", може да свика извънредни парламентарни избори. По този повод Луис каза, че следващите избори в Обединеното кралство ще бъдат през 2022 г. На въпрос дали Мей ще води партията на изборите преседателят изрази надежда и увереност, че това ще е така.
Брандън Луис каза още пред "Скай нюз", че на конгреса ще говори за състоянието на нещата след Брекзита и изтъкна важността да бъде постигнато добро споразумение за раздялата на Великобритания с ЕС.

Последвайте канала на

567 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.30 | 13:26

1
КОЙТО Е ГРАБИЛ СЕ ПЛАШИ И ОТ СЯНКАТА СИ

Добави коментар

Водещи новини