Протестиращи в Берлин срещу Ердоган: Постилате червен килим за диктатор

  • 28 септември 2018 20:47

  • 6275
  • 3
Протестиращи в Берлин срещу Ердоган: Постилате червен килим за диктатор
© gettyimages (архив)

Голяма част от центъра на Берлин бе блокирана днес заради посещението на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Гостът е възприеман като герой от много германски турци и смятан за диктатор от много други.

Протестиращи с турски знамена и плакати на опоненти на Ердоган се наредиха по някои от улиците в германската столица. След това около 1000 души се събраха на централния площад "Потсдамерплац", за да протестират срещу присъствието на Ердоган.

"Това е скандал в историята на тази страна - да постила червен килим за диктатор", заяви Хакан Тас от партия Левите пред множеството.

"Ще дойде ден, когато масовият убиец от Босфора ще се озове зад решетките", заяви германският политик. За утре също са планирани протести срещу посещението на Ердоган, който ще открие официално джамия в Кьолн.

Последвайте канала на

БТА
6275 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
machete

2018.09.29 | 22:04

3
Умните хора никога не са били мнозинство. Така че обяснимо е защо Ердоган се радва на народната любов. Също както и Бенито Мусолини, Адолф Хитлер, Йосиф Сталин,... Тодор Живков, Бойко Борисов, Румен Радев...и т.н. Последните трима съм ги споменал от чувство за хумор, не вземайки предвид тяхното човешко и интелектуално нищожество.А турските гастарбайтери бих ги попитал, какво правят в Германия, като толкова си го обичат диктаторчето.

2018.09.29 | 10:26

2
Имам един въпрос,,,,кога Меркелица,ще открие църква в Истамбул,,,,,

2018.09.29 | 00:11

1
Добре, че е простолюдието в Турцията, че да си го държат още за президент, докато той им говори как следвал пътят на Кемал Ататюрк.

Добави коментар

Водещи новини