Макрон призова прогресистите да водят борбата в изборите за Европейски парламент догодина

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на заяви, че изборите за Европейски парламент през май догодина ще са "битката, която трябва да водят всички демократи, всички прогресисти в Европа", предаде Франс прес.

Без да споменава имена, Макрон осъди "хората, които казват: аз обичам Европа, когато ми дава пари, когато позволява на народа ми да благоденства, когато позволява на работниците ми да изкарват повече пари в съседни страни, обаче не искам у нас един-единствен мигрант, един-единствен бежанец".

"Страните, които не искат повече Фронтекс (европейската гранична агенция) или солидарност, ще излязат от Шенген", каза френският президент след неофициалната среща на върха на ЕС в Залцбург.

"Страните, които не искат повече Европа, повече няма да се докоснат до структурните фондове и напролет трябва наистина да проведем този разговор", заяви Макрон.

Редица източноевропейски страни, по-специално Унгария, са против миграционната политика на Брюксел, която унгарският премиер Виктор Орбан критикува като промигрантска, отбелязва Франс прес.

Неотдавна Макрон и Орбан си размениха остри реплики. Френският президент пое ролята на "главен противник на националистите", а унгарският премиер го обвини, че е водач на "промигрантските партии".

По думите на Макрон "кризата, която Европа преживява през последните 10 години, е екзистенциална криза, това е способността да се разбере дали все още може да надделее политическият проект на бащите основатели за впрягане на националните интереси за постигане на нещо по-голямо".

"Това е историческа борба, това не са обичайни избори", заключи той по повод изборите за ЕП догодина.

Коментари

  1. 2018.09.21 | 14:15
    Злобен и лицемерен евреин - микрон със самочувствие...
  2. 2018.09.21 | 10:15
    аз мисля, че е време да напълним канафките с прогресисти.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет