В Генуа почетоха с минута мълчание жертвите на срутилия се мост

Жителите на италианския пристанищен град Генуа запазиха днес минута мълчание в памет на 43-мата загинали при частичното срутване на естакадата "Моранди" точно преди месец, предаде ДПА.

Точно в 11,36 ч. пешеходците спряха по улиците, магазините затвориха за кратко, автомобилистите изключиха двигателите, а над града се разнасяха само звуците на корабни сирени и биещи камбани. За следобед е предвидено на "Пиаца де Ферари" - главния генуезки площад - да се състои възпоменателна церемония с присъствието на премиера на Италия Джузепе Конте и местни ръководители.

Естакадата "Моранди" свързваше Генуа и нейното основно пристанище със шосетата към Франция и други италиански градове. Италианските власти обвиниха за катастрофата частната компания "Аутостраде пер Италия", която е оператор на магистралата, и предявиха обвинения към 20 души, вкл. шефове на компанията.

Прочутият архитект Ренцо Пиано, който е родом от Генуа, е проектирал нова естакада и властите са обещали тя да бъде построена за по-малко от година. Но местните и централните власти спорят дали "Аутостраде" трябва да участва във възстановителните работи, което може да забави строежа, отбеляза ДПА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет