Във Великобритания живеят около 19 000 души с доходи над 1 млн. паунда годишно

  • 10 септември 2018 12:03

  • 2130
  • 1
Във Великобритания живеят около 19 000 души с доходи над 1 млн. паунда годишно
© Getty Images/Guliver

Във Великобритания живеят около 19 000 души с доходи над 1 милион паунда годишно – увеличение с 3700 спрямо миналата година. Много от тях обаче са чужденци и се предполага, че голяма част ще напуснат Великобритания, ако възникнат проблеми след Брекзит.

Според публикуваните данни от данъчните власти повече от една трета от печелещите над 1 милион паунда годишно живеят в Лондон, а повече от 2000 от тях – в престижния лондонски квартал "Кенсингтън и Челси". Голяма част от тях обаче са чуждестранни инвеститори и директори на компании, привлечени от данъчния режим в страната, и ако имигранските правила и данъчните разпоредби се затегнат след Брекзит, е много вероятно те да не останат в Обединеното кралство.

Тим Фулърлав от юридическата компания "Уилсън", осигурила данните за данъчните власти, е цитиран днес от "Гардиън" да казва, че Великобритания може да загуби така наречената "златна кокошка" в лицето на чуждестранните инвеститори. Той допълва, че богатите бизнесмени и инвеститори от чужбина са голям благодат за британската икономика, като плащат големи данъци и разкриват работни места, защото смятат Великобритания за една от най-сигурните страни за техните авоари. Всяка промяна обаче при издаването на визи, движението на хора и данъчните закони ще направи Великобритания непривлекателна за тях, заключава Фулърлав, цитиран от БНР.

Константин Тодоров
2130 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
юдас

2018.09.10 | 13:30

1
тия ще разбият ес. вече не им трябва.

Добави коментар

Водещи новини