Меркел обмисля да посети Кемниц, но вероятно през октомври

  • 05 септември 2018 20:34

  • 1178
  • 1
Меркел обмисля да посети Кемниц, но вероятно през октомври
© Getty Images/Guliver (архив)

Канцлерът на Федералната република ще посети град Кемниц след смъртоносното пробождане с нож на германец там и последвалите дясноекстремистки демонстрации.

По принцип Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се избягва символични посещения, които не решават конкретен проблем. Фактът, че тези дни тя пропусна да отиде в Кемниц, се отчита като грешка. Все още не е обявена дата за посещението ѝ, но се очаква чак през октомври.

,,Реакцията ми е, че там видяхме неща, които ясно подчертаха омразата и преследването на невинни хора. От това се дистанцираме. Така всичко по този въпрос е казано'', заяви немският канцлер.

Междувременно дяснопопулистката "Алтернатива за Германия" веднага разпозна политическия капитал по улиците на Кемниц, информира БНТ. В допитвания миналата седмица тя дори се изравни по резултат със социалдемократите. Въпреки това мнозинството от германците настояват партията да бъде контролирана от специалните служби.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1178 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2018.09.06 | 07:07

1
Тая опозорена арабска бабичка ще я утрепят с камъни.

Добави коментар

Водещи новини