Салвини с нови критики към Макрон

  • 30 август 2018 17:13

  • 1552
  • 1
Салвини с нови критики към Макрон
© gettyimages (архив)

Франция е върнала над 40 000 мигранти в Италия от миналата година досега, така че френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на трябва да престане да поучава Италия за мигрантите.

Това заяви днес италианският вътрешен министър Матео Салвини, предаде БТА, цитирайки АНСА. "Над 48 000 мигранти са върнати от френската граница с Италия от миналата година досега. Това е доста далеч от солидарността и приема на мигранти. Макрон трябва да прояви добър вкус, да замълчи и да не поучава италианците", написа Салвини в страницата си във Фейсбук. Вътрешният министър каза също така, че Италия сега преценява дали да продължи да е част от мисията на ЕС "София" за спасяване на мигранти в Средиземно море.

Салвини коментира също и случая с кораба на италианската брегова охрана "Дичоти", който бе блокиран дни наред със 150 мигранти на борда в пристанището на Катания, след като Рим отказваше да издаде разрешение за свалянето на мигрантите. Салвини разказа, че той е бил един от хората, които са се обадили на Конференцията на италианските епископи с призив да се погрижат за мигрантите. Италианските власти са потърсили Ирландия и Албания със същата цел. "Ние се свързахме с Ирландия, Албания и епископите, а не те", подчерта Салвини. Мигрантите от "Дичоти" бяха свалени на италианска територия, след като Конференцията на италианските епископи, Ирландия и Албания казаха, че ще се погрижат за тях, припомня АНСА. "Европа за пореден път отмести поглед и твърдеше, че нищо не се е случило", каза Салвини.

Министърът на вътрешните работи съобщи още, че неговото правителство се е свързало с "други страни, за които се надява, че може да помогнат при други подобни случаи". Същевременно днес италианската министърка на отбраната Елизабета Трента изрази разочарование от това, че в ЕС засега няма единодушие по италианското предложение за ротация на пристанищата, в които корабите от мисията "София" да докарват мигрантите.Тя изрази надежда, че нещата може да се променят на утрешната среща на външните министри на страните от ЕС. На срещата на министрите на отбраната от ЕС във Виена Италия предложи да има ротация на пристанищата.

От създаването си през 2015 г. мисия "София", в която участват всички страни от ЕС без Словакия и Дания, е спасила почти 45 000 мигранти и е задържала над 150 трафиканти. Сред задачите на мисията влиза и подготовката на служители на бреговата охрана на Либия. Съгласно правилата на мисията сега всички спасени мигранти се карат в италиански пристанища.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1552 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.08.30 | 18:34

1
Макрон е геронтофил,а от извратеняци ,не може да очакваш да им пука за бъдещето на децата ни

Добави коментар

Водещи новини