Конфискуват хранителни продукти, внесени в Румъния от Украйна и Молдова

  • 30 август 2018 16:02

  • 1485
  • 0
Конфискуват хранителни продукти, внесени в Румъния от Украйна и Молдова
© pixabay

Всички хранителни продукти, внасяни в Румъния от граждани, преминаващи през границите с Украйна или Молдова, ще бъдат конфискувани на граничните пунктове в окръг Ботошан, за да се избегне разпространението на африканската чума по свинете, съобщава Медиафакс, като отбелязва, че конфискуваните продукти ще бъдат унищожавани.

Всички автомобили, идващи от Украйна или Молдова - страни, в които е потвърдено наличието на вируса на свинската чума - ще бъдат подложени на проверки, а всякакви продукти със съдържание на месо, включително консерви, колбаси, сандвичи и други, ще бъдат конфискувани и унищожавани от властите на място, предаде БТА.

"Знаем, че вирусът е много устойчив, имаме подобен опит в Сату Маре (Северозападна Румъния), където знаем, че вирусът е влязъл в страната с продукти от животински произход - традиционни продукти, приготвяни в Унгария. Ще се конфискува всичко, което представлява хранителен продукт (...) Лицата, които влизат в нашата страна, са предупредени да не носят хранителни продукти", посочи директорът на Санитарно-ветеринарната дирекция в Ботошан Овидиу Айримицоайе.

По данни на Националната санитарно-ветеринарна служба, представени вчера, в момента в Румъния има 781 огнища на болестта в 10 окръга. Засегнати са 165 населени места. До момента са унищожени са над 123 000 животни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1485 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини