Макрон се фокусира върху търговските и културните връзки между Франция и Дания

  • 29 август 2018 16:28

  • 603
  • 0
 Макрон се фокусира върху търговските и културните връзки между Франция и Дания
© gettyimages (архив)

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на се фокусира днес върху търговските и културните връзки между Франция и Дания, предаде ДПА.

В последния ден от държавната си визита в кралството Макрон участва в бизнес форум заедно с датския премиер Ларс Льоке Расмусен и престолонаследника Фредерик. 

Конфедерацията на датската промишленост, домакин на форума, отбеляза, че има потенциал за засилване на бизнеса с Франция, която в момента е осми по обем пазар за датски износ.

Датската пивоварна компания "Карлсберг" обяви планове да инвестира до 116 милиона долара в "Кронанбур" във френския град Оберне. Това ще е най-голямата инвестиция на "Карлсберг" в Европа.

Френската първа дама Брижит Макрон, която по професия е учителка, посети днес гимназия с престолонаследничката Мери. Двете след това присъстваха заедно със съпрузите си на културна церемония в музей в Копенхаген.

Макрон заминава по-късно днес за Финландия. Това ще е първото официално посещение на френски президент в тази страна от 19 години. 

Последвайте канала на

БТА
603 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини